Frequently Asked Questions

 • Wij hebben een zeer geavanceerde en unieke software ontwikkeld. Deze software, op basis van algoritme en artificial intelligence, maakt de juiste match tussen kandidaten en werkgevers. Deze match is niet suggestief zoals bij ouderwets recruitment maar gebaseerd op keiharde cijfers. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat wanneer een recruiter een slechte dag heeft dit ook nadelig is voor de kandidaat. Onze software is 24/7 in topconditie. Tot slot doen wij niet alleen een succesvolle match maar vinden wij een gezonde en duurzame loopbaan belangrijk. Daarom ontvangen onze kandidaten gratis het Executive Career Program van trainingsbureau Sollicitego t.w.v. € 6.000,-. Samen met een executive coach werkt de kandidaat aan zijn/haar persoonlijke leerpunten zodat er een snelle en succesvolle start is binnen de nieuwe organisatie.
 • Leuk dat je interesse hebt in samenwerken en misschien wel. Omdat er op dit moment een overschot is aan bedrijven die personeel zoeken zijn wij kritisch in de partnerships die wij aangaan. Elke kandidaat kun je per slot van rekening maar voor één bedrijf bemiddelen. Neem hier vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 • Nee dit is niet mogelijk. Ons systeem is afhankelijk van de data die het verzamelt en een belangrijk onderdeel hiervan is je persoonlijke data.
 • Deze worden veilig opgeslagen in onze database die beveiligd is met een hoogwaardige firewall. Je gegevens worden anoniem gebruikt om ons softwaresysteem te verbeteren. Je kunt je voorstellen dat wanneer dit om de gegevens van één persoon gaat dit niet anoniem is maar wel wanneer het om gegevens van meer dan 10.000 personen gaat. Daarom kunnen wij je garanderen dat je gegevens voor je werken en nooit tegen je gebruikt worden.
 • Wij maken gebruik van de data die de kandidaat aan ons beschikbaar stelt zoals een cv, LinkedIn-profiel, gewenste functie, salaris etc. Maar ook van de beschikbare databanken in Nederland waar bijvoorbeeld aankoopgedrag opgeslagen is. Dit combineren wij samen met marktgegevens en gegevens van werknemers werkzaam in het bedrijf. Deze combinatie zorgt voor een betrouwbare match. Wanneer wij geruime tijd samenwerken met een vast bedrijf levert dit een schat aan data hetgeen het proces alleen nog maar meer optimaliseert.
 • Nee, wij geven namelijk geen data door aan derden. Wij gebruiken de versleutelde data slechts voor het matchen van kandidaten en informeren de kandidaat welke persoonsgegevens (zoals een cv) wij aan de toekomstige werkgever verstrekken.

 • Wij zijn gevestigd aan de Singel 542, 1017 AZ te Amsterdam. Neem altijd eerst contact met ons op voordat je ons een bezoek brengt.
 • Je kunt hier contact met ons opnemen.
 • Wij hebben de voorkeur om te communiceren via de e-mail. Mocht er concreet een vacature besproken worden dan verstrekken wij indien nodig een telefoonnummer.
 • Wij zijn een team van rebelse recruiters die geloven dat het ook anders kan. Wij handelen onder leiding van Bas Klein Geltink.
 • Onze dienstverlening is voor kandidaten geheel gratis. Bedrijven betalen ons echter een vergoeding wanneer er een succesvolle match is. Hierbij zijn er geen opstartkosten.
 • Wij bepalen de prijs afhankelijk van de moeilijkheidsgraad voor het vinden van een geschikte kandidaat. Op deze manier weet je als werkgever zeker dat je nooit teveel betaalt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.
 • ALGOrecruit is zo transparant als mogelijk. Je kunt hier de algemene voorwaarden en hier de privacyverklaring inzien. Op elk moment kun je contact met ons opnemen om inzicht te krijgen in de gegevens die wij van je bewaard hebben.
 • Door ons hier een bericht te sturen met je idee. Wees a.u.b. zo concreet mogelijk zodat wij je een inhoudelijke reactie kunnen geven.
 • Onze klanten hebben aangegeven het erg druk te hebben en slechts kandidaten aangeboden te willen krijgen die een perfecte match zijn. Als wij de bedrijfsnaam publiceren dan kunnen sollicitanten direct solliciteren zonder eerst langs onze selectietool te moeten. Deze ongecontroleerde toestroom is door onze klanten niet gewenst vandaar dat wij geen logo’s of bedrijfsnamen publiceren op deze website.

The future of recruitment is now...

Stel een vraag